Griekenland

Hoe krijg je de Griekse taal onder controle voor een vakantie

Geplaatst in Vrije tijd

Na jaren van kommer en kwijl is Griekenland mondjes maat weer op de goede weg terug. Het land was volledig failliet en zonder hulp uit de noodfondsen zou Griekenland helemaal ten onder zijn gegaan. Nederland heeft bijgedragen aan de wederopbouw van het land. Sinds het financiële drama stortte de belangrijkste inkomstenbron van Griekenland ook volledig in en dat is het toerisme. Vooral Europeanen liet Griekenland links liggen voor een vakantie, alsmede Nederlandse toeristen. Sinds het land weer langzaamaan uit het dal opkrabbelt trekt het toerisme in Griekenland ook weer aan. Het aantal Nederlandse toeristen is nu weer op hetzelfde niveau als voor het financiële drama.

Nu het toerisme weer aantrekt en veel Nederlanders de Griekse Eilanden weer aandoen voor een vakantie is het niet gek om ook de Griekse taal onder de knie te krijgen voor je welverdiende Griekenland vakantie. Vloeiend Grieks spreken is natuurlijkerwijs niet noodzakelijk voor een geweldige vakantie in het mooie land.

Waar voel jij je prettig bij?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de Griekse taal je machtig te maken. Je kunt in Nederland een spoedcursus Grieks doen, waarbij je binnen de kortste keren Grieks kunt verstaan en praten. Voor een vakantie naar het land is een dergelijke cursus te veel van het goede tenzij je het heel graag wilt. Veel Nederlanders kopen een reisgids over Griekenland waar heel veel weetjes en ditjes en datjes instaan. Er is ook altijd een pagina opgenomen met veel gebruikte woorden voor een vakantie in Griekenland. Deze woorden zijn voldoende om je verstaanbaar te maken op een vriendelijke Griekse toon. De woorden die meestal voorkomen op zo’n desbetreffende pagina zijn:

  • Begroetingen
  • Ja en Nee
  • Etenswaren en drinken
  • Getallen
  • Dankwoorden

Meestal heb je meer dan voldoende aan deze woorden om je enigszins verstaanbaar te maken tijdens je Griekenland vakantie. De lokale bewoners kunnen het enorm waarderen als je als toerist je best doet om de taal een beetje te spreken. Het geeft hierbij niets als je dit doet met een spiekblaadje erbij.

Engels wordt ook gesproken in de toeristische oorden

In de toeristische gebieden is het niet erg als je de Griekse taal niet beheerst of onder controle hebt. Grieken spreken namelijk zelf ook een aardig woordje over de grens. In de toeristische oorden spreekt men de Engelse taal en wordt ook het een en ander aangeduid in het Engels zoals de menu en drankkaarten. Veel plezier alvast met het eigen maken van enkele woorden.