een date

Hoe krijg je een date?

Geplaatst in Psychologie

Voor veel singles is deze vraag een kwelling: “hoe krijg ik een date?” Nou 1 ding is zeker; als je thuis op de bank blijft afwachten kun je een date wel op je buik schrijven.

Ben je echt op zoek naar liefde, zou je je vrienden en vriendinnen in kunnen schakelen. Misschien kunnen zij je wel koppelen aan iemand die zij kennen en die ook vrijgezel is. Als je echt dapper bent laat je je door hen op een blind date sturen. Een voordeel van kennissen inschakelen om een date te versieren is dat zij jou goed kennen en weten wat voor jongen/meisje bij jou past. Blind dates zijn misschien eng, maar bedenk dat de persoon aan de andere kant van de tafel het net zo spannend vindt!

Zijn je vrienden of vriendinnen allemaal al gesetteld en kennen ze in de verste verte geen beschikbare vrijgezellen voor je, dan is er gelukkig altijd nog het internet. Internetdating is al lang geen taboe meer; sterker nog: veel relaties ontstaan via een datingsite. Kies als je geen speciale zoekcriteria hebt voor een grote datingsite als Lexa of Relatieplanet. Match4me en e-Matching zijn er als je een slimme bolleboos als date wilt zoeken. Op het web is er zat informatie over datingsites te vinden. Een nadeel van internetdate is dat je voorafgaand aan dates al een tijdje met singles heen en weer moet mailen. Meestal spreek je pas af als beide partijen vertrouwd genoeg zijn met elkaar. Bedenk dat de meeste mensen die zich op een datingsite inschrijven uiteindelijk meer willen dan alleen een date. De meesten melden zich aan om uiteindelijk een relatie te krijgen. Zoek je echt alleen een date en meer niet is een erotische datingsite misschien een betere optie.

Hoe krijg je een date? Optie 3

Een derde optie is het installeren van een gratis datingapp op je smartphone. Je hebt vast wel eens van Tinder gehoord, de super populaire dating app waarbij je in korte tijd veel singles beoordeelt op hun foto. Door middel van te slippen laat je Tinder weten of je geïnteresseerd bent. Is de interesse wederzijds, dan is er een Tinder-match en is het een goed idee om eens te gaan daten. Een nadeel van Tinder is dat veel mensen het vooral voor de lol gebruiken. En het is een beetje een vleeskeuring, maar dat geldt voor alle datingapps. Hopelijk vind je met deze tips een date.

Maar laat ook vooral het toeval haar werk doen. Misschien kom je wel iemand tegen in de supermarkt of in de kroeg. Hoe actiever je je opstelt, en hoe meer lef je toont in de zin van gesprekjes aanknopen; des te groter de kans op een date.

4.5
02