Beleggingstips

Hoe krijg je de beste beleggingstips?

Geplaatst in Overig

Beleggingstips zijn er in alle soorten en maten, maar hoe zorg je ervoor dat je tijdens het beleggen goede keuzes kunt blijven maken? Zodra je een mandje met aandelen hebt kun je daarmee een aantrekkelijk rendement maken, maar het is altijd van belang om op zoek te blijven naar nieuwe mogelijkheden om je marges uit te breiden. Hoe spot je nieuwe kansen tijdens het beleggen en hoe zorg je er bovendien voor dat je eventuele dalingen van de koersen op tijd ziet aankomen? We richten ons met deze beleggingstips op het vinden van nieuwe beleggingskansen en het voorkomen van dalingen, door de toekomst goed in te schatten.

Volg de beurskoers nauwgezet

Het is allereerst vooral van belang om de beurskoersen nauwgezet in de gaten te houden bij het beleggen. Richt je tot de actuele koers, gebruik bijvoorbeeld een applicatie op je mobiele telefoon die real-time informatie doorspeelt. Daarnaast kun je zoeken naar terugkerende patronen, door de koers over 1 jaar, 2 jaar of zelfs 5 jaar te bekijken. Zie je patronen en kun je die bijvoorbeeld linken aan een economische situatie of een bepaalde periode in het jaar? Dan is het interessant om daar de volgende keer op in te spelen of in ieder geval rekening mee te houden. Je kunt op die manier ook nagaan hoe hoog de koers gemiddeld oploopt en hoe ver deze zakt, om een stop loss buiten die range te plaatsen en je verliezen te beperken.

Kijk in de toekomst

Niemand kan in de toekomst kijken, maar je kunt wel een poging doen om je voorspelling zo accuraat mogelijk te maken. Het is bijvoorbeeld interessant om de prestaties van bedrijven uit het verleden te bekijken en na te gaan hoe de koers daar vervolgens op reageerde. Je zorgt er op die manier voor dat je een inschatting kunt maken van de reactie, op het moment dat het bedrijf bepaalde nieuwe cijfers presenteert. Het is daarnaast de moeite waard om het bedrijf te vergelijken met andere bedrijven binnen de branche, je doet dan aan benchmarking. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van de relatieve prestaties, zodat je de waarde van de koers vervolgens beter in kunt schatten.

Zoek naar groeipotentie

Op het moment dat je nieuwe bedrijven wilt selecteren om meer aandelen te kopen is het vooral van belang om te zoeken naar de groeipotentie die ze hebben. Is het bedrijf van plan om nieuwe producten uit te brengen en heb je het idee dat deze een succes gaan worden, of verwacht je dat het bedrijf een nieuwe markt aan zal boren? Dat zijn goede momenten om aan te kopen, vooral op het moment dat de massa de potentie nog niet ziet. Zodra ook zij dit doorkrijgen is de kans groot dat de koers flink op zal lopen, waardoor je een aantrekkelijk rendement kunt maken. Vergelijk de groeipotentie met die van je huidige aandelen, om te bepalen of je die het best kunt verkopen of dat je beter kunt blijven waar je nu bent.

Houd de kosten laag

Tenslotte is het altijd van belang om de kosten tijdens het beleggen laag te houden, voorkom bijvoorbeeld dat je hoge beheerskosten betaalt waardoor een hoog bruto rendement je uiteindelijk alsnog weinig op zal leveren. Zoek ook eens op internet naar het nieuwe automatisch beleggen. Dit is een nieuwe rage in Nederland in verband met de hoge rendementen. Iets anders: Hoe zit het met de kosten bij beleggen? Met name de beheerskosten zijn vaak een grote kostenpost voor beginnende beleggers. Het voordeel is dat je weinig omkijken hebt naar je beleggingen, al krijg je bij de meeste fondsen ook niet direct de kans om goed mee te kijken en doe je zelf dus weinig extra kennis op. Het is wat dat betreft de moeite waard om in ieder geval ook gedeeltelijk zelf te gaan beleggen, zodat je je op dat gebied verder kunt ontwikkelen.

5.0
01