Hoe krijg je de perfecte trouwdag?

Geplaatst in Overig

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen – maar wat nu? Een bruiloft plannen is niet de makkelijkste klus en gaat gepaard met een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden. Van het instellen van jouw bruiloft budget tot aan het beheren van het schema voor je grote dag. Hier enkele gouden tips om toch alles in kannen en kruiken te leiden.

  1. Natuurlijk moet je de aard van de bruiloft wel voor ogen hebben – buiten, cocktail receptie, strand – en dan aan de hand van je thema het bruiloft plannen. Als je weet dat het een strand bruiloft wordt, kan je kleuren kiezen die bij zo een strand huwelijk passen en de rest van de details – decor, bloemen en catering daarop baseren.
  2. Maak een lijst met wat je wil en wat je nodig hebt. Probeer te scheiden wat een echte must is en wat een wens is. De lijst met must haves bestaat uit de items die je moet hebben om je speciale dag nog speicaler te maken, denk dan aan een goede fotograaf en een betaalbare locatie. De wensen lijst is een lijst waar je dingen die je wenst te hebben in opneemt, maar die niet perse van essentieel belang zijn voor het huwelijk. Denk dan aan de sierlijke centerpieces en tafel decor.
  3. Ken jouw budget Echt, heel goed. Werk jouw budget heel goed uit en weet precies wat je waar moet uitgeven. Als je dit niet doet, kom je binnen de kortste keren in gedrang met je budget. Vaak worden extreem hoge bedragen betaald aan bijvoorbeeld de locatie of het huren van een trouwauto, maar dan doe je de catering te kort. Let dus goed daarop.