Linkedin

Hoe krijg je een beter profiel op Linkedin?

Geplaatst in Social media

Social media worden steeds belangrijker bij een sollicitatie. Je kunt er op rekenen dat een potentiële werkgever of stagebedrijf profielen op Facebook, Twitter en LinkedIn raadplegen. Daarom is het belangrijk dat je nadenkt over informatie die je online zet. Daarnaast doe je er goed aan om een profiel te optimaliseren zodat je beter wordt opgepikt door recruiters.

Een netwerk dat als zakelijk te boek staat, is LinkedIn. Hier heerst een ‘social code’ waar gebruikers zich zoveel mogelijk aan proberen te houden. Zo voeg je bijvoorbeeld niet zomaar een onbekende toe en gebruik je een nette profielfoto. Het hoeft niet super zakelijk te zijn maar een foto in de kroeg met twee biertjes in de hand komt niet zo snel voor.

LinkedIn profiel optimaliseren

Voordat je gaat solliciteren voor een baan, opdracht of stageplek is het belangrijk dat je een zo compleet mogelijke LinkedIn pagina hebt. Hierdoor krijgt een recruiter een goed beeld en heb je eerder de kans om uitgenodigd te worden. Vooral het opleidingsniveau, eerdere (bij)banen, kwaliteiten en wat anderen over jou vertellen is belangrijk.

Tip 1: Maak je profiel compleet

Aan de rechterzijde is een statusbalk die weergeeft hoe compleet je profielpagina is. Probeer dit zo goed mogelijk te doen door de juiste informatie toe te voegen. Sommige aspecten zijn wellicht wat onnodig en deze kan je dan wel achterwege laten. Het gaat vooral om gegevens die van pas komen bij je eventuele stage of baan.

Tip 2: Laat activiteit zien

Op LinkedIn kunnen nieuwsberichten of statusupdates gedeeld worden. Het is een handige manier om te laten zien wat je op dit moment bezig houdt. Wellicht ben je bezig met een nieuw project of heb je zojuist een onderdeel van een cursus blind typen behaald. Ook is het interessant om connecties van relevante informatie vanuit de bedrijfstak te voorzien.

Tip 3: Vraag referenties

Het is niet vreemd om een referentie te vragen aan een werkgever of bedrijf waar je eerder een opdracht voor hebt volbracht. Je kunt hiermee aantonen dat je goed werkt hebt geleverd en het zal een recruiter wellicht over de streep trekken.