Beveiligde deur

Hoe krijg je een goed beveiligde deur?

Geplaatst in Overig

Kerntrekken is nog steeds een befaamde methode voor inbrekers om eenvoudig en snel binnen te komen. Het enige dat benodigd is zijn een schroef, schroefmachine en iets om vervolgens de schroef met slot uit het beslag te trekken. Wat is hier tegen te doen?

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed beveiligde deur is het cilinderslot, het gedeelte waar de sleutel ingestoken wordt. De cilinder zorgt er namelijk voor dat de deur op slot kan. Bij kerntrekken wordt er meestal een schroef in de cilinder gedraaid. Door veel kracht, met specialistisch gereedschap of een simpele tang, te zetten op de schroef kan de cilinder zo uit het beslag getrokken worden. Met kerntrekbeveiliging kan dit tegengegaan worden.

Kerntrekbeveiliging

Om kerntrekken tegen te gaan is het van belang dat er veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging aangebracht wordt. Dit is voorzien van een hard metalen bescherming wat de cilinder uiteindelijk
beschermd tegen kerntrekken. Het metaal is een stuk sterker dan het metaal dat in gewoon beslag gebruikt wordt. Dit maakt het de inbreker een stuk moeilijker om nog iets in de cilinder te schroeven.

Vervangen van cilindersloten

Veel mensen denken dat het meteen fortuin gaat kosten als cilindersloten vervangen moeten worden. Dat is gelukkig niet helemaal waar. Er zijn een aantal mogelijkheden waarbij een nieuwe cilinder die beveiligd is tegen kerntrekken vaak een makkelijk manier is. Het enige wat er moet gebeuren is de cilinder te vervangen. Zorg ervoor dat de maten wel kloppen, dat is het makkelijkst door hetzelfde merk te kopen.