Hoe krijg je een lagere energierekening?

Geplaatst in Overig

Jaarlijks zijn huiseigenaren veel geld kwijt aan hun energierekening. Geld dat ook aan leuk dingen besteed kon worden. Hoe zorg je er nou voor dat je een lage energierekening krijgt of zelfs geld kan verdienen? Dat doe je door zelf energie op te wekken.

Zonnepanelen

Er zijn verschillende manieren om energie op te wekken. Een daarvan is door zonnepanelen op het dak van je huis of op de veranda te plaatsen. Door zelf energie op te wekken hoef je het niet te kopen van de energieleverancier. Dit bespaart in de portemonnee.

Meer energie dan je nodig hebt

Wanneer je zonnepanelen heb kan het voorkomen dat je meer energie genereert, dan je verbruikt. In dat geval kun je zelf energie leveren aan het stroomnetwerk. Zo kun ook nog geld verdienen aan je zonnepanelen.

In sommige landen wordt er ook getest met accu’s in huizen. Hierbij kan de elektriciteit die niet direct nodig is opgeslagen worden. Wanneer de zonnepanelen minder opleveren dan je nodig hebt, zoals ‘s avonds, kunnen deze accu’s je voorzien van elektriciteit.

Terugverdientijd

Uiteraard zijn zonnepanelen een behoorlijk investering. Toch betaalt het zich na verloop van tijd ruim terug. Wat de terugverdientijd en levensduur van een zonnepaneel is, is afhankelijk van een aantal factoren. Een aantal voorbeelden zijn:

  • De hoek van de zonnepaneel
  • Wordt hij regelmatig schoongemaakt
  • Locatie van de zonnepaneel

Maar over het algemeen verdienen zonnepanelen zich binnen 6 jaar terug. De leverduur van sommige zonnepanelen is wel 20 jaar. Wanneer begin jij met besparen?