Hoe krijg je kalk uit het leidingwater?

Geplaatst in Overig

Hard water heeft meestal hoge niveaus van kalk en andere mineralen. Regelmatig schoonmaken en drogen kan dit voorkomen en kan ook de leidingen en het uiterlijk van uw kranen bevorderen. Natuurlijke producten zoals azijn en zuiveringszout kunnen effectief verkalking verwijderen zonder nadelige gevolgen te hebben voor de leidingen en pijpen. Kalkafzetting in uw leidingen kan heel vervelend zijn. Het negeren van een kalkaanslag probleem kan vervelend zijn en uiteindelijk een regelrechte nachtmerrie voor uw bankrekening worden.

Kalk uit de leiding verwijderen

Allereerst zijn er een aantal manieren om kalkaanslag en minerale accumulatie in de leidingen te verwijderen. De beste manier is om het probleem definitief op te lossen door de aanschaf van een waterontharder die kalkafzetting voorkomt. Deze systemen kunnen duur zijn, maar om de kosten laag te houden, kunt u deze zelf installeren.

Kalkafzetting bestrijden

Een andere manier om ongewenste kalkafzetting te verwijderen is om een product te kopen, zoals CLR die deze kalkafzetting bestrijd. Dit is een product met een zuur dat wordt gemanipuleerd door de calcium, kalk en andere mineralen in de leidingen schoon te maken en verwijderen. Deze chemische stof kan vrij prijzig zijn, maar als u een generieke versie of zoutzuur product kunt vinden (verdund volgens de instructies van het merk), kunt u hem ook zelf maken. Maar deze chemische stoffen kunnen ook schadelijk zijn voor specifieke sanitaire systemen.

Oude azijn

Een derde optie is het gebruik van een goede oude azijn en zuiveringszout mix om de kalkafzetting van uw sanitair te reinigen. Dit is de goedkoopste en veiligste methode, maar het zal een hoop tijd in beslag nemen om het zuur goed te mengen. U heeft ongeveer twee tot drie liter witte azijn en ongeveer een kopje zuiveringszout per afvoer nodig.