Vrouwen

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen

Geplaatst in Beauty, Psychologie

Vrouwen twijfelen vaak over hun uiterlijk en voorkomen, terwijl deze onzekerheid vaak onterecht is. Mannen letten vaak niet eens op de dingen waar de vrouw over twijfelt. Een keer je benen niet scheren is niet meteen een reden om in paniek te raken.

Voor een man hoeft een vrouw geen complete laserontharing te ondergaan. Hetzelfde geldt voor het dragen van kleding. Als vrouw zijnde hoef je niet perse elke dag erbij te lopen alsof je naar de Oscars gaat. Hieronder vijf punten waar vrouwen onzeker over zijn maar mannen een stuk lichter over denken.

1. Je bent een keer vergeten om te scheren. Maak je niet zo druk. Dat jij na twee dagen al merkt dat er stoppeltjes terug komen wil niet zeggen dat mannen dat ook merken. Sterker nog, waarschijnlijk heeft een man het niet eens door wanneer je langere tijd je benen niet scheert. Dat wil niet zeggen dat je benen nu zwart mogen zien van de haren, maar een klein beetje haar zorgt nog niet voor het einde van je relatie.

2. Een goed bord pasta is geen issue. Eten, wie houdt er niet van? Houdt je dus ook niet in wanneer je uit eten bent met een kerel, hij doet dat waarschijnlijk ook niet. Alleen een salade bestellen omdat je wil laten zien dat je bewust om gaat met je voeding is geen garantie dat een man je interessanter gaat vinden. Schransen totdat je erbij neervalt is dan weer het andere uiterste, maar een goede maaltijd is voor ieder mens belangrijk.

3. Je twee pluspunten, want dat is zoals sommige vrouwen er over denken. Nou dames, mannen dus niet. Als dat de enige reden is waarom een man niet met je wil daten, dan laat hem lekker links liggen. Iedereen heeft haar eigen kwaliteiten en of er nou A of D op je bh staat moet niet het l(e)i(j)dende voorwerp worden.

4. Onhandigheid kan best sexy zijn. Per ongeluk in al je onhandigheid een glas wijn omstoten tijdens de eerste date, niet echt gemakkelijk maar ook echt niet zo’n ramp. Mannen vinden het vaak zelfs schattig. Het geeft ook wel een beetje je zenuwachtigheid aan wat een man juist weer als een compliment kan opvatten.

5. Je kledingstijl is niet doorslaggevend. Je leuk opdirken is natuurlijk altijd goed, maar je hoeft er niet altijd bij te lopen alsof het kerst is. Wanneer een man ziet dat je er gewoon aandacht aan besteedt is hij al meer dan tevreden. Het moet juist geen gewoonte worden, want wat zal zijn verwachting dan wel niet zijn bij uitzonderlijke dagen?

Dus dames, wat meer zelfvertrouwen, mannen zijn niet zo erg als jullie denken.

3.0
02