huisstofmijt

Hoe krijg je minder snel huisstofmijt?

Geplaatst in Gezondheid

Het aantal mensen in Nederland dat wakker wordt met jeuk of met klachten van eczeem is stijgende. Steeds vaker zal een dokter tot de conclusie komen dat de huisstofmijt hier iets mee te maken heeft. Zo blijkt dat in 80% van de huishoudens een schadelijke concentratie huisstofmijt voor komt. Een groot deel van de gezinnen merkt hier weinig van maar als je een allergie hebt, kun je daar flink ziek van worden.

Hoewel het niet met volle zekerheid te zeggen valt, is de kans om zo’n allergie te krijgen volwassen leeftijd zeer klein. Het ontwikkelt zich meestal op kinderleeftijd tot na de pubertijd. Daarom zou het kunnen dat je kind(eren) last heeft van de huisstofmijt. Hoe kun je de kans op deze vervelende beestjes verkleinen en ze bestrijden?

Bestrijden van de huisstofmijt

Het is meestal niet mogelijk om de huisstofmijt volledig uit te roeien maar actie ondernemen om de populatie onder controle te houden is wel noodzaak. Soms zitten de beestjes diep in pluche knuffels en kun je deze beter in een metalen afvalbak gooien. Daarnaast is het goed om stoffige en vochtige plekken in huis tegen te gaan zodat de huisstofmijt de omgeving minder aantrekkelijk vindt.

Maak de plekken schoon met een vochtig doekje zodat zoveel mogelijk stof wordt verwijderd. Ook kun je een overweging maken om bepaalde spullen weg te gooien. Vloerbedekking, gordijnen, matrassen, kussens en soortgelijke zaken kunnen veel huisstofmijt bevatten. Probeer de hoeveelheid vocht te verlagen door gebruik te maken van ventilatie zoals het raam open zetten.

Hoe krijg je minder snel huisstofmijt?
4.3 (86.67%) 3 votes