Hoe krijg je sterkere borstspieren?

Geplaatst in Fitness

In de zomer willen we er allemaal wel wat strakker en gespierder bij lopen. Het hebben van grotere en sterkere borstspieren kan hier een grote bijdrage aanleveren. Vrouwen kijken vaak bij mannen of ze een sixpack hebben, maar ook hoe de borstspieren ontwikkeld zijn.

Hoe train je je borstspieren?

Je kunt jezelf daarom afvragen hoe je je borstspieren trainen kunt. Als je lid bent van een sportschool is dit geen probleem. In de sportschool zijn vele machines en apparaten te vinden waarmee je de borstspieren kunt trainen. Nu is het niet de bedoeling om dit iedere dag te doen, maar train ongeveer twee keer per week je spieren en zorg daarnaast voor voldoende rust.

Als je niet lid van een sportschool bent dan ben je een stuk beperkter in het trainen van deze spieren. Wat je dan kunt doen zijn push ups. Push ups zijn zeer bekende fitness oefeningen die vrij eenvoudig uit te voeren zijn. Je gaat met je buik op de grond liggen en je plaatst je handen iets breder dan je schouders. Vanuit deze positie druk je je zelf omhoog. Dit herhaal je zo vaak je kunt. Het is natuurlijk lang niet zo effectief als trainen in de sportschool maar je kunt er voor als nog leuk resultaat mee halen.

Naast het trainen van de spieren is het ook belangrijk om een goede voeding aan te houden voor het beste resultaat.