Hoger in Google

Hoe krijg je je website hoger in Google

Geplaatst in Overig, Social media

Je website hoger in Google? Hoe hoger je met je website in de zoekresultaten van Google komt des te meer gratis bezoekers je gaat krijgen door mensen die zoeken op jouw producten, diensten of opzoek zijn naar de informatie die jij deelt via je website. Je vraag is alleen misschien? Hoe krijg ik mijn website hoger in Google? In dit artikel ga ik hier kort dieper op in!

Optimaliseer je website

Door je pagina te optimaliseren voor de zoekmachines, zoekmachine optimalisatie dus, zorg je ervoor dat je gemakkelijker wordt geïndexeerd en laat je aan bijvoorbeeld Google zien waar jouw website over gaat. Je website optimaliseer je door goede unieke teksten te schrijven, iedere pagina weer. Deze pagina’s goed op te bouwen en gebruik te maken van H1, H2 en H3 tags. Zorg dat in je tekst het zoekwoord waar jij op gevonden wil worden ook enkele keren terugkomt in de tekst. Neem dit zoekwoord ook mee in je meta teksten. Dit zijn namelijk de teksten die Google meeneemt voor de beschrijving van jouw site in de zoekresultaten.

Linkbuilding om hoger in Google te komen

Als je website volledig is geoptimaliseerd zal je zien dat er een stijging in de bezoekersaantallen volgt. Toch kan het zo zijn dat je nog niet bovenaan de zoekresultaten staat. Als dit het geval is kan je linkbuilding inzetten om top posities te verkrijgen. Google ziet links van andere websites namelijk als ‘stemmen’ op jouw website, en je kunt je wellicht voor stellen, hoe belangrijker en hoe meer stemmen, hoe beter. Nu ligt dit bij de linkbuilding van tegenwoordig iets ingewikkelder, maar als je zorgt voor relevante links van goede websites dan ben je al een heel eind bij het begrijpen van linkbuilding.