woning verkocht

Hoe krijg je je woning sneller verkocht?

Geplaatst in Vrije tijd

De economische crisis heeft een negatieve invloed op de huizenmarkt, aangezien woningen dan langer te koop staan en de huizenprijzen vaak inzakken. Soms zijn eigenaren genoodzaakt om de prijs drastisch naar beneden bij te stellen omdat ze er elke maand financieel op achteruit gaan. Je kunt een makelaar inhuren om de woning sneller te verkopen maar er zijn voldoende andere mogelijkheden.

Het niet verkopen van een woning als je het te koop hebt staan, kost elke maand geld. Daarom is het noodzaak dat het huis zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar vindt. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: “Hoe verkoop je je huis sneller?”

Begin met onthechten

Je koopt een woning omdat je het een mooi pand vindt of omdat de omgeving fijn is om in te wonen. Het is niet vreemd dat je gehecht raakt aan het huis en voor de verkoop zal je moeten onthechten. Laat het los en zie het als een zakelijke verkoop. Mensen gaan hier vaak de mist mee in. Het huis wordt vaak te duur in de verkoop gedaan omdat het dan misschien toch niet verkocht wordt.

Vraag een makelaar om advies voor een goede verkoopprijs. Hij weet veel van de concurrentie en houdt rekening met de locatie, ligging en de staat van de woning. Bij het onthechten hoort tevens het minder persoonlijk maken van de woning. Maak het toegankelijker voor de koper en laat het huis geen persoonlijke smaak ‘ademen’. De toekomstige koper wil zich namelijk met het goed kunnen identificeren.

Begin met het opruimen van troep waardoor de ruimte groter lijkt. Ook kun je voor neutralere accessoires kopen waardoor de woning opfleurt maar wel beter bij een potentiële koper past. Een geschikte elektromagneet in de deur, een beige gekleurd kussen of een mooie vaas met bloemen.

Hoe krijg je je woning sneller verkocht?
4 (80%) 1 vote[s]