meer matches tinder

Hoe krijg je meer matches op Tinder?

Geplaatst in Social media

Facebook en Twitter zijn nog zeer populair maar de laatste tijd hoor je ook steeds meer over Tinder. Het is een applicatie waarbij je gebruikers op uiterlijk kunt beoordelen. Omdat het voornamelijk om deze foto’s draait, wordt het ook wel een ordinaire vleeskeuring genoemd. Verder is het een goed concept want Tinder is leuk, eenvoudig en kan ook nog een date opleveren.

Hoe werkt Tinder?

Tinder lijkt erg op een applicatie die eerder al in de Google Playstore verscheen, namelijk ‘Hot or Not’. Daarbij is het de bedoeling dat je een profiel met foto’s van jezelf aanmaakt en vervolgens door een lijst met dames en / of heren gaat scrollen. Je kunt iemand wegvegen of juist leuk vinden.

Wanneer je iemand als leuk hebt beoordeeld, en deze persoon vindt jou ook interessant ontstaat er een match. Het is dan mogelijk om met elkaar te chatten. Dat is een voordeel van Tinder; je chat alleen met de mensen waarvan jij het profiel hebt geliked. Verder heeft de app weinig functies want inzetten voor document management of delen van een status lukt bijvoorbeeld niet.

Kans op matches vergroten?
Tinder wordt vaak aangemaakt voor vermaak en de verveling te doden, maar het is natuurlijk ook een prima medium om contact te leggen met het ander geslacht. De concurrentie op deze ‘dating app’ is groot en daarom doe je er goed aan om je profiel te optimaliseren. Daarmee wordt de kans op het krijgen van interessante matches groter.

Tip 1: zet de beste foto’s van jezelf op Tinder.

Waarschijnlijk worden deze afbeeldingen maar enkele seconden bekeken en als er dan iets opstaat wat niet in de smaak valt, is de kans groot dat je wordt weg gedrukt. Zorg voor een duidelijke afbeelding waar je ogen goed zichtbaar zijn. Een vakantiekiekje of iets waar je gezellig aan het doen bent, behoort ook tot de mogelijkheden.

Tip 2: gebruik geen kaal profiel.

Het is beter om je Tinder-profiel aan te vullen met relevante informatie en een zogeheten tagline op te stellen. Vertel bijvoorbeeld in één zin waar jij voor staat of probeer de lolbroek uit te hangen met iets grappigs over jezelf.