meer volgers op twitter

Hoe krijg je meer volgers op Twitter – 5 Praktische Tips

Geplaatst in Social media

Iedereen wilt natuurlijk dat de tweets die op twitter geplaatst gelezen worden, en het liefst door zoveel mogelijk mensen. Dit gaat helaas niet zo simpel als je denkt daarom geven we je enkele tips om het proces in gang te zetten.

Tip 1: Volg je doelgroep

Begin met het random volgen van je doelgroep. Veel mensen hebben “auto follow” aanstaan, dit betekend dat wanneer jij iemand volgt, diegene jouw ook automatisch gaat volgen.

Tip 2: Plaats tweets wat mensen emotioneel raken

Zorg dat je volger emotioneel betrokken raakt bij je tweet:

Je tweet voor een webwinkel:
Het heeft een hele hoop geregend de afgelopen dagen en jij verkoopt paraplu’s: Laat weten hoeveel beter het is om juist op dat moment is als je een goede paraplu in bezit hebt.

Je tweet leuke filmpjes en nieuwtjes:
Laat mensen lachen met nieuwe grappige tweets, wees actueel en origineel.

Tip 3: Beloon je volgers

Beloon je volgers voor een retweet met bijvoorbeeld een prijs. Heb je een een internationaal twitter account? denk bijvoorbeeld aan een Itunes kaart.

Tip 4: Verplaats je in de gedachten van je doelgroep

Om erachter te komen wat je doelgroep raakt is het beste om een onderzoek te starten. Een enquete-onderzoek werkt erg goed. Heb je hier geen tijd voor? Bekijk grondig de twitter accounts van je doelgroep: wat retweeten ze? wat tweeten ze op een dag? wat doen ze? wat raakt ze?

Tip 5: Plaats geen bullshit

Hoe irritant vindt je het zelf om elke keer weer dezelfde tweet tegen te komen? Of weer een tweet die totaal niet over het onderwerp gaat waar je over tweet? Irritatie zorgt er voor dat je volgers geen tijd meer zullen nemen om jouw tweet te lezen, en nog erger je zullen je stoppen met volgen.