Hoge bloeddruk

Hoe krijg je een hoge bloeddruk?

Geplaatst in Gezondheid

Heb je klachten van een hoge bloeddruk? Hypertensie komt steeds meer personen voor. Een hoge bloeddruk kwam vroeger niet veelvuldig voor bij personen. Door de toevoegingen in ons eten krijgt men steeds sneller een hogere bloeddruk. Mocht hoge bloeddruk bij je in de familie voorkomen dan is de kans groter op een hoge bloeddruk. Personen uit een lager sociaal milieu hebben eveneens een grote kans op een te bloeddruk aan de hoge kant. Dit komt waarschijnlijk voor doordat de personen simpelweg geen kennis hebben van een goed eetpatroon.

Bloeddruk verlagen

Het is bijna niet meer te bewerkstelligen om de bloeddruk minder te laten worden. Het is van belang dat je de bovendruk op zo’n 120 tot 130 houdt en de onderdruk op zo’n 80 tot 90. Het verlagen van de bloeddruk is belangrijk bij een te hoge bloeddruk. De bloeddruk kan door medicijnen of door het eten aanpassen minder worden. Met roken stoppen is een perfecte manier om de bloeddruk minder te laten worden. Dit zal niet enkel resulteren in een lage bloeddruk maar ook de kwaliteit van het leven verlengen.

Het onvermijdelijke (Hoge bloeddruk)

Het probleem bij een hoge bloeddruk is voornamelijk de lange termijn aandoeningen. Een hoge bloeddruk is de doodsoorzaak #1. Het klachtenpatroon is niet op te lossen bij een bloeddruk die te hoog is. Je kunt een hoge bloeddruk vergelijken met een auto die olie nodig heeft. Er wordt veel beschadigd aan de bloedvaten en deze worden krapper. Het lichaam zegt op den duur een keer dat het klaar is. Ze noemen een te hoge bloeddruk ook wel een “stille moordenaar”.