Hoe krijg je 360 graden foto’s?

Geplaatst in Vrije tijd

De meest spectaculaire presentatie van een panorama is de virtuele tour of 360 ° fotografie. Om het goed te maken, moet je een bepaald aantal stappen volgen, niet dat deze per se van essentieel belang zijn, maar wanneer ze allemaal zorgvuldig zijn gevolgd, zal je ook merken dat de kwaliteit heel hoog staat.

In termen van het formaat van panorama’s, zijn er in wezen drie verschillende soorten:

  1. Gedeeltelijke Panorama dat je vooral kent uit de traditionele landschapsfotografie. Ze worden gemaakt door (montage) van meerdere normale foto’s die zij-aan-zij geplaatst worden.
  2. Cilindrische Panorama zijn een inkeping hoger dan 360 ° foto’s die het hele gezichtsveld vast leggen in alle richtingen rondom de fotograaf. Deze worden cilindrische panorama’s genoemd. Ze hebben betrekking op 360 graden rond de fotograaf, maar geen op en neer uitzicht. Deze 360graden foto’s zijn ook gemaakt door het stikken van meerdere foto’s aan elkaar. Het enige echte verschil met gedeeltelijke panorama’s is dat je ervoor moet zorgen dat de eerste en de laatste foto’s elkaar overlappen. Er zijn ook zogenaamde “one shot” 360 graden lenzen, maar die zijn per definitie een slechte kwaliteit in vergelijking met de traditionele gestikte panorama foto’s.
  3. Sferische Panorama’s zijn de top van de lijn die niet alleen op het gebied van 360-graden uitzicht vast leggen, maar waarin je ook op en neer kunt kijken. Ze kunnen zelfs zodanig genomen worden dat je het statief, noch schaduw van de fotograaf op de foto kan zien.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om 360 graden foto’s te nemen. Jij als de fotograaf, kiest een plek van waaruit je een foto wilt nemen en start met het schieten van foto’s totdat je het hele beoogde gezichtsveld met foto’s hebt gedekt.