Hoe krijg je een boxspring die bij jou past?

Geplaatst in Overig

Een boxspring kopen is vermakelijk maar lastig. Het aanbod is groot en het gaat immers om een langetermijninvestering. Je wilt geen vergissingen begaan en de juiste keuze maken. Daarom helpen we je graag met een handige checklist.

1. Persoonlijke wensen

Voordat je van start gaat is het relevant om jezelf verschillende vragen te stellen. Waar ben je precies naar op zoek? Het gaat in vele gevallen om meer dan alleen een prettige boxspring.

Denk onder andere aan:

  • Hoeveel luidt je budget?
  • Waar krijgt de boxspring zijn plekje? Hoe wordt de rest van de slaapkamer dus afgestemd op het bed?
  • Formaat: welke afmetingen moet de boxspring hebben?
  • Tweede opinie: Slaap je alleen in het bed of deel je die met een partner? Zo ja, dan moeten de persoonlijke wensen aan beide verwachtingen voldoen.

2. Informatie inwinnen bij anderen

Vraag informatie aan bij anderen. Bij familie, vrienden en kennissen. Maar ook online. Lees en stel vragen. En verzamel handige informatie, zowel offline als online. Kijk bijvoorbeeld naar gebruikerservaringen of deskundige opinies.

3: Zorg voor een shortlist

Je weet inmiddels wat de belangrijkste persoonlijke voorkeuren zijn voor jou en jouw eventuele partner. Daarnaast heb je jou ook laten informeren door derden. Nu je voor jezelf weet waar je naar op zoek bent is het tijd om te schrappen. Wat er nog overblijft zet je neer in je shortlist.

4: Bezoek de winkel(s)

Op basis van je shortlist ga je op winkelbezoek. Online en offline. Stel tijden het (web)winkel bezoek vragen. Doe je dit in de fysiek winkel? Laat je dan adviseren door een deskundige. Doe je dit online? Kijk dan naar de meest gestelde vragen en neem contact op via het contactformulier. Of bel naar het telefoonnummer en stel vragen.

 

5: Ga proefliggen

Beoordeel of je kunt proefliggen en neem daarbij vooral de tijd. Zorg dat je in uitgeruste staat begint met het proefliggen. Als het lichaam vermoeid aanvoelt wordt een bed al veel sneller al prettig aangevoeld.

6: Het totaalplaatje

Uiteindelijk gaat het om meer dan alleen de boxspring. Het bed moet ook bij de rest van de slaapkamer passen. Denk niet alleen de kleuren, maar ook aan het formaat en andere accessoires zoals kussens en beddengoed.

7: Aanschaffen

Je hebt alles voor jezelf bepaald en het is tijd om over te gaan tot aanschaf. Vraag daarnaast ook naar voorwaarden, zoals de levering en garantie.

» Ben jij al aanbeland bij stap 4 en op zoek naar gericht advies? Laat je adviseren door boxspring kenners die hun vak als geen ander verstaan.