Hoe krijg je een goede bescherming van de smartphone?

Geplaatst in Overig

De smartphone is een duur product dat boordevol zit met de nieuwste technologie. Als je een nieuwe smartphone gekocht hebt dan wil je natuurlijk niet dat het toestel beschadigd raakt. Dat is ook niet nodig. Met verschillende smartphone accessoires is het mogelijk om de smartphone te beschermen. Met behulp van een screenprotector en een case is de smartphone beschermd tegen gevaar van buitenaf.

Screenprotector

Een screenprotector is een accessoire dat gebruikt wordt om het display van een smartphone te beschermen. Het kan ook gebruikt worden voor een tablet of andere apparaat met een display. Het is ontwikkeld om het touchscreen van een apparaat te beschermen zonder dat er functionaliteit verloren gaat of de kwaliteit van het beeld minder wordt. De meeste screenprotectors zijn gemaakt van krasbestendig plastic dat op het display geplakt kan worden. Dit wordt niet gedaan met lijm zodat er geen resten achterblijven als het plastic weer verwijderd wordt. Er zijn ook screenprotectors die niet alleen het display bedekken maar de gehele smartphone. Screenprotectors zijn verkrijgbaar voor alle smartphones. Doordat het formaat en display van de smartphone verschilt zijn de screenprotectors niet universeel maar is er voor elke smartphone een andere screenprotector die op maat gemaakt is.

Smartphone Cases

Smartphone cases zijn er niet alleen voor bedoeld om de smartphone te beschermen maar ook om het een ander uiterlijk te geven. Er zijn honderden smartphone cases verkrijgbaar om aan alle wensen en eisen van de gebruiker te voldoen. Ze worden in diverse prijsklassen aangeboden waarbij vooral het materiaal en de gebruikte technologie bepaalt hoeveel de prijs is. Er zijn leren cases, plastic cases met diverse prints maar er zijn ook robuuste cases die gemaakt zijn om schokken te weerstaan. De best verkochte cases zijn de designer cases met een print. Deze zijn vaak van hard plastic of siliconen gemaakt. Het display wordt vrijgelaten door de case waardoor deze niet beschermd wordt. De designer cases zijn verkrijgbaar in diverse materialen en honderden verschillende kleurcombinaties. Het is zelfs mogelijk om zelf een design te ontwerpen voor een smartphone case. Dit kan gedaan worden met een online tool bij diverse smartphone accessoire webshops. Hierbij is het vaak mogelijk om een foto te uploaden die op de case gedrukt wordt.