Hoe krijg je een makkelijk te onderhouden tuin

Geplaatst in Vrije tijd

Lekker in de tuin zitten als het zonnetje schijnt. Wie wil dat nou niet? Veel mensen houden ervan om in de zomer te genieten in hun tuin. Tuinieren is echter niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook manieren om een prachtige tuin te krijgen die makkelijk te onderhouden zijn.

3 Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Gebruik onderstaande tips om ook een tuin te krijgen die onderhoudsvriendelijk is.

  1. Gebruik vaste planten
    Veel planten zijn eenjarige planten. Dit houdt in dat je maar een jaar van deze planten kan genieten. Het jaar daarop zal je nieuwe planten moeten planten. Vaste planten moeten gesnoeid worden, maar dit is minder tijdrovend.
  2. Niet meer schoffelen
    Ook de bodem van de tuin moet er mooi en opgeruimd uitziet. Daarom is het in de meeste gevallen nodig om te schoffelen, te harken en te scheppen. Weinig mensen vinden dit leuk om te doet. Gelukkig zijn er alternatieven, namelijk bodembedekkers. De klimop staat bekend als klimplant, maar kan ook prima als bodembedekker gebruikt worden. Ook de bruidsluier is een goede bodembedekker.
  3. Plant klimplanten
    Klimplanten zijn ideaal om kleur te geven aan donkere, grijzen muren in de tuin. Ook deze planten zul je zo nu en dan moeten snoeien, maar over het algemeen heb er je weinig omkijken naar.