Krentenbaard

Hoe krijg je krentenbaard?

Geplaatst in Gezondheid

Een regelmatig voorkomende ziekte is krentenbaard. Het is een kinderziekte maar het kan op elke leeftijd ondervonden worden. Het is een over te dragen op andere mensen huidziekte voortgebracht door bacteriën. De Staphylococcus aureus is de bacterie die de ziekte veroorzaakt. 4/5e van de besmettingen komt voor na besmetting door de Staphylococcus aureus bacterie. De Streptococcus pygenes bacterie is aansprakelijk voor een tiende van de besmettingen. De overige tien procent wordt door allebei samen voortgebracht.

Waar is krentenbaard aan te herkennen?
Vlekjes met wondjes waar pus in zit is een kenmerk van krentenbaard. Wanneer de wondjes kapot zijn gegaan wordt de korst geel en kan de ziekte zich vlot vermeerderen. Last van van een uitslag op het lichaam doet zich  tevens meestal voor. Het kan tot drie weken aanhouden.

Wat te doen tegen krentenbaard?
Om ervoor te zorgen dat krentenbaard van kortere duur is kun je zinkzalf gebruiken. De korsten breiden zich dan minder snel als ze gebroken zijn. Er is tevens bij de drogist speciale crème verkrijgbaar. Wellicht hebben kinderen het grootste voordeel bij de zalf. Je zorgt ervoor dat jouw kind in twee dagen geen gevaar voor besmetting meer heeft. Zorg dat je goed let op de hygiëne van het kind. Het is aan te reden om je handen meer schoon te maken dan voorheen.