Hoe krijg je meer succes tijdens de eerste date?

Geplaatst in Psychologie

Weet je niet precies wat je kunt verwachten tijdens de eerste date? Dat weet niemand jammer genoeg. De eerste date is een spannend moment met veel onzekerheden. Hoe ziet de persoon er in echt uit en is hij of zij hetzelfde van karakter als tijdens het berichten sturen? Hiernaast denk je ongetwijfeld over jezelf na over wat je moet zeggen en hoe je je moet gedragen. Met de volgende 3 tips heb je meer houvast als je straks naar de eerste date gaat.

Kus alleen als je er zeker van bent

Kussen op de eerste date mag maar het hoeft niet. Het is geen regel dat er gekust wordt tijdens de eerste date als het leuk is geweest maar het komt regelmatig voor. Mannen willen doorgaans sneller kussen dan een vrouw maar dit betekent niet altijd dat er een tweede date in zit. Een man laat zich over het algemeen wat meer leiden door verlangen dan de vrouw. Het is echter verstandig om alleen te kussen als je denkt dat een tweede date erin zit. Je voorkomt hiermee dat je verkeerde verwachtingen kweekt bij de ander.

Praat niet over seks

Bepaalde gespreksonderwerpen zijn niet gepast om om naar te vragen. Een gespreksonderwerp zoals seks kan het beste vermeden worden en ook seksuele handelingen is daar een voorbeeld van. In de meeste gevallen wordt praten over seks als onbeleefd en ongepast beoordeeld door de ander. Gesprekken over seks kunnen beter bewaard worden tot een later moment. Hier lees je meer over gespreksonderwerpen.

Neem de tijd

Het is algemeen bekend dat een eerste date spannend is. Om er volledig van te genieten is het noodzakelijk om de spanning te verminderen. Voor veel singles verpest de spanning de gezelligheid van de eerste date. Iedereen voelt druk en stress bij een eerste ontmoeting. Een soort van druk en stress hoort bij daten maar dit kun je verminderen door de tijd te nemen. Bereid je rustig voor en neem een middag vrij van je werk. Op deze manier heb je alle tijd om je voor te bereiden op de date. Bekijk de foto’s nog een keer en lees wat gesprekken na zodat je voldoende gespreksstof hebt tijdens de ontmoeting. Veel succes!