vlekken uit parket

Hoe krijg je vlekken uit parket?

Geplaatst in Overig

Helaas is parket niet zo onderhoudsvriendelijk als bijvoorbeeld PVC vloeren. Iedereen wilt zijn of haar geoliede parketvloer zo mooi mogelijk houden, maar helaas zit een ongeluk(je) in een klein hoekje. Een glas rode wijn of chocolademelk kan zichtbare vlekken achterlaten, wat natuurlijk erg vervelend is. Zoals je misschien al wist is parket niet goed bestand tegen vocht en mag je van geluk spreken als de vlek er helemaal uit gaat.

Vlekken zo snel mogelijk droog maken

Maak de vlek zo snel mogelijk droog met bijvoorbeeld een groot stuk keukenrol. Voor het reinigen van de vlek gebruik daarvoor een schoonmaakdoek en een natuurlijke vloerzeep (meng met warm water).

Agressieve vlekken

Als de vlek nog niet weg is, gebruik dan een intensiefreiniger. Deze reiniger zorgt ervoor dat hardnekkige vlekken uit je vloer gaat.  Het is van belang dat u de hele plank reinigt. Behandel niet alleen de vlek, je voorkomt hiermee kleurverschillen. Laat de vloer goed drogen en zet daarna in de onderhoudsolie.

Bij hele agressieve vlekken

Als de vlek echt niet meer weggaat dan moet de plank geschuurd worden. Na het schuren kom je weer op het kale onbehandelde hout. Vervolgens kan de plank weer in de olie gezet worden.