Waterpokken

Hoe krijg je waterpokken?

Geplaatst in Gezondheid

Eén van de bekendste kinderziekten is waterpokken. Het varicella zoster virus veroorzaakt de waterpokken. Het is een goedaardige ziekte bij kinderen die verder geen levensbedreigingen veroorzaakt. Bij waterpokken krijg je last van blaasjes op de huid die voor klachten zorgen. Je moet dan voorkomen dat je kind gaat krabben. Het kan dat het kind er kleine littekens van krijgt. Ook kan men in het gezicht waterpokken oplopen en in dat geval is een kleine litteken best lastig.

Wat kun je doen tegen waterpokken?
Het is beter om als kind het te hebben gehad omdat je zo minder kans maakt waterpokken op latere leeftijd te krijgen. Indien je ze heb gekregen dan zijn ze moeilijk te dulden omdat ze flink jeuken. Er zijn hulpmiddelen op de markt die helpen zodat de blaasjes eerder uitdrogen en je dus eerder beter bent. Je zult hiermee minder spoedig iemand anders besmetten.

Waterpokken bij zwangere vrouw
Indien een vrouw zwanger is behandeling erg belangrijk. De zwangere vrouw loopt niet veel gevaar maar de baby wel. Dikwijls heeft een volwassen vrouw genoeg weerstand. Toch moet je opletten want het risico bestaat dat de ongeboren baby een afwijking kan oplopen van de 13e tot 20e week van de zwangerschap. Heb je door je werk meer kans om tijdens je zwangerschap de pokken te krijgen? Laat je dan inenten.